JERock

el Música Jove del País ValenciàEl concurs de música jove JERock és remunta a l’any 2000 quan un grup de joves independentistes del País Valencia van organitzar la primera Acampada Jove – Carrascar a la població de La Font d’en Carrós (La Safor), un lloc simbòlic perquè va ser el primer municipi del país en normalitzar al valencià el nom del poble.

En la segona edició de l’Acampada Jove – Carrascar es va crear el primer concurs de Música Jove amb el nom de JERock, on s’unixen les inicials del partit organitzador, les Joventuts d’Esquerra Republicana, amb l’estil musical predominant entre els grups assistents. D’aquella primera edició va eixir guanyador el grup d’Alcasser, Sva-ters. Ja en aquell any, el guanyador del concurs actuava a l’Acampada Jove. En aquella primera edició també prengueren part del concurs els grups The Companys, Agraviats, Arròs Caldós, Alabaix i Aglar.

La tercera edició va estar marcada per la pluja que va fer inviable la tercera edició del JERock i va posar molts problemes per a la realització de l’Acampada Jove – Carrascar. Amb aquestes dificultats, els organitzadors van posar punt final a la realització del festival i del concurs de bandes novells.

L’any 2007 les Joventuts d’Esquerra Republicana tornaren a implicar-se en la promoció dels grups que comencen en la música, així es va convocar la quarta edició del JERock amb un gran poder de convocatòria. Dos semifinals a Tavernes de la Valldigna i Ontinyent, i una final al Casal Jaume I de Russafa on grup Desgavell va resultar guanyador amb el premi d’obrir l’any següent l’escenari de l’Acampada Jove a Sant Celoni.

Des de 2007, ininterrompudament, grups com Auxili, Mugroman, Tashkenti, Atzembla o Reacció han participat del concurs de Música Jove amb la intenció de promocionar la seua música i arribar a obrir les ments del jovent amb les seues lletres compromeses i reivindicatives.

Designed and programmed by Pau Perea